Pages Menu
Categories Menu

SES-uri Proiect 146181

Structuri Economie Sociala RUCO - Colectare ulei alimentar uzat
Toate cele 11 SES-uri au fost gândite pentru a fi într-un lanţ valoric: s-a înfiinţat un SES în Baia Mare (SC RUCO MARAMUREȘ SRL) care are rol de depozit central pentru celelalte 10 SES-uri din zone rurale (SC RUCO CLUJ SRL, SC RUCO MUREȘ SRL, SC RUCO SUCEAVA SRL, SC RUCO IAȘI SRL, SC RUCO VASLUI SRL, SC RUCO ARGEȘ SRL, SC RUCO PRAHOVA SRL, SC RUCO BIHOR SRL, SC RUCO NEAMȚ SRL, SC RUCO BRAȘOV SRL,) care au rol de colectare uleiuri uzate.
Structurile de Economie Socială înființate în cadrul proiectului vor desfășura activităţi de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, în special ulei de floarea soarelui uzat, ulei de măsline uzat, ulei de soia uzat, ulei de rapiţă uzat, grăsimi vegetale uzate, râncede sau expirate, ulei de palmier uzat (cod CAEN 3811). Potenţialii clienţi vor fi fabricile de biodiesel şi firmele specializate în reciclarea uleiurilor vegetale uzate.
SES-urile vin în sprijinul agenţilor economici, desfăşurând activităţi de colectare standardizată, stocare pe termen scurt şi livrare a uleiului alimentar uzat în vederea transformării acestuia în biocombustibil sintetic. Prin colectarea uleiului alimentar uzat se va proteja mediul înconjurător, împiedicând deşeurile să penetreze sursele de apă afectând flora şi fauna, precum şi fertilitatea solului.
Scopul înființării acestor structuri de economie socială are trei componente:
Social: Urmărește să rezolve problema socială a incluziunii unor persoane vulnerabile din cadrul comunității, prin formarea și angajarea acestora pe posturi de agenți de vânzări și muncitor în depozit. Astfel, 35 persoane din grupul țintă al proiectului sunt/ vor fi angajate, au beneficiat de training specializat și au fost dotate cu toate cele necesare desfășurării activității de agent de contractare și preluare de uleiuri uzate de la consumatorii de uleiuri și grăsimi alimentare.
Economic: Generează profit pentru membrii fondatori care, astfel, sunt interesați în sustenabilitatea afacerii și în menținerea și chiar multiplicarea locurilor de muncă create.
Protecția mediului: Asigură reciclarea uleiurilor alimentare uzate care sunt un factor poluator considerabil.
11 Structuri de Economie Socială:
1. SC RUCO MUREŞ SRL este o structură de economie socială din județul Mureș ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi.

2. SC RUCO PRAHOVA SRL este o structură de economie socială din județul Prahova ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi: 1 manager de SES şi 3 muncitori în depozit.

3. SC RUCO BIHOR SRL este o structură de economie socială din județul Bihor ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi.

4. SC RUCO NEAMŢ SRL este o structură de economie socială din județul Neamț ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi.

5. SC RUCO BRAŞOV SRL este o structură de economie socială din județul Brașov ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi.

6. SC RUCO MARAMUREŞ SRL este o structură de economie socială din județul Maramureș ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi: 1 manager de SES, 1 muncitor şi 2 agenţi vânzări. Prin colectarea uleiurilor uzate se va proteja mediul, împiedicând deşeurile de uleiuri să penetreze sursele de apă şi sol, să afecteze flora şi fauna.

7. SC RUCO SUCEAVA SRL este o structură de economie socială din județuș Suceava ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi.

8. SC RUCO ARGEŞ SRL este o structură de economie socială din județul Argeș ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi.

9. SC RUCO IAŞI SRL este o structură de economie socială din județul Iași ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi.

10. SC RUCO VASLUI SRL este o structură de economie socială din județul Vaslui ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi.

11. SC RUCO CLUJ SRL este o structură de economie socială din județul Cluj ce desfășoară activitati de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate, iar activitatea din cadrul structurii funcţionează cu 4 angajaţi.